Jacu kaffebrenneri

Hver dag brennes det bønner i håndverksbrenneriet Jacu og hver dag kommer det biler for å hente kaffe som sendes til små og store kaffebarer, kaféer og restauranter i hele Norge.

Wkp jacu 3 of 6

Produksjonslokale og kaffebar

En av Hotel 1904 sine gode naboer i Løvenvoldgata er det unike kaffebrenneriet Jacu.

I gata kan du observere de store jutesekkene med bønner som kommer på paller direkte fra farmer rundt omkring i verden, blant annet fra Colombia og Etiopia. Hver dag brennes det bønner i håndverksbrenneriet Jacu og hver dag kommer det biler for å hente kaffe som sendes til små og store kaffebarer, kaféer og restauranter i hele Norge.

En sjelden gang holder brenneriet åpent for kaffegjester. Kaffebaren er en opplevelse som virkelig er verdt å få med seg. Ved store vinduer mot gaten og utsikt mot byparken kan du nyte ferskbrent kaffe i den røffe fabrikken med industrielle betongvegger. Bygget er en gammel nedlagt trafostasjon som i gamle dager servet byen med lys og varme, men som nå server byen og landet med kaffe i verdensklasse. Det ryker fra pipa og en kan kjenne herlig kaffelukt i nabolaget. For spesielt kaffeinteresserte kan avtale om besøk gjøres.

11

Jacu har huset flere kunstutstillinger i samarbeid med Hugo Opdal. Nasjonale navn som Pushwagner, Sverre Bjertnes, Bjarne Melgaard og Kenneth Blom har satt sine avtrykk i kaffebrenneriet.

Driverne av Jacu, Oliver og Anne Birte Hanken og Gunnar Lillevold, har bakgrunn fra kunst og design. Med hjerte for byen vår og ønsket om å flette sammen kunst og kaffe flyttet de hjem fra Oslo til Ålesund og startet kaffebrenneriet i 2011.

Ålesunds lokale kaffebrenneri leverer all kaffe til Hotel 1904. Med personlig levering av rykende ferske bønner brent i samme gate kan det ikke bli ferskere eller mer kortreist!

Hotel 1904 sin direktør Andre Klevberg er selv en prisbelønt barista som har markert seg i kaffe-Norge. Med denne bakgrunnen farger han kaffekvaliteten for hotellets gjester fra morgen til kveld. Du kan også kjøpe poser med Jacu kaffe på Hotel 1904 dersom du vil ta med deg smaken av hotellet og byen hjem.

Les mer her: https://www.jacu.no/

Copy of IMG 2096

Følg oss på Instagram