Studio Hugo Opdal

Like rundt hjørnet for hotellet ligger Studio Hugo Opdal. Nærmere bestemt i Norges smaleste bygård med en bredde på 294 cm. Kongens gate 10B er et av byens mest fotograferte objekt og en opplevelse i seg selv.

IMG 2334

Like rundt gatehjørnet ligger Studio Hugo Opdal. Nærmere bestemt i Norges smaleste bygård med en bredde på 294 cm. Kongens gate 10B er et av byens mest fotograferte objekt og en opplevelse i seg selv. Den ærverdige bygården ble bygd i 1907, bare tre år etter Hotel 1904.

Dette er galleriet som er åpent til og med når det er stengt. Fordi lyset alltid står på, kan du se utstillingene når du går forbi, helt uavhengig av hvilken tid det er på døgnet. I byens helt spesielle galleri stilles det ut prosjekter som passer akkurat for dette rommet. Takhøyden på 420 cm gir spennende muligheter.

Studio Hugo Opdal er et kommersielt galleri hvor alt som er i rommet er til salgs. Opdal stiller kun ut originaler, både maleri og skulpturer. Han samarbeider med de fremste kunstnerne vi har både nasjonalt og internasjonalt.

IMG 2336

Studio Hugo Opdal i Ålesund betegnes som en kunstsatellitt og er en forlengelse av utstillingene i hovedgalleriet Studio Hugo Opdal som ligger i havgapet på Flø, bare en kort båttur fra sentrum. I galleriet på Flø arbeider verdenskjente utøvende kunstnere periodevis med ulike prosjekter. Kunst på dette nivået kombinert med den spektakulære naturen på Sunnmøre er en uimotståelig opplevelse både for utøvende kunstnere og lidenskapelige kunstinteressenter. Lyset, luften, stillheten og havet er forlokkende og vekker kreativiteten.

Kongens gate 10B ble tegnet av den norske arkitekten Karl Norum (1852 – 1911) som er regnet som en av Norges fremste arkitekter rundt århundreskiftet. Bygården fra 1907 er godt ivaretatt og har fått utmerkelsen Olavsrosa. Arkitekturen er karakteristisk for jugendstilen i Ålesund.

Hugo Opdal har også stått for all utsmykning på Hotel 1904. Legg merke til maleriet i resepsjonen og skulpturen på benken!

Vi anbefaler varmt at du titter innom Galleri Hugo Opdal i Kongens gate! Hotellets gjester kan gjøre eksklusive visningsavtaler.

Les mer her: http://hugoopdal.no/

IMG 2338

Følg oss på Instagram